In acest articol vorbim despre monetizare. Daca esti la inceput de drum, iti prezint niste solutii pe termen lung pe care merita sa le cunosti.

In acest capitol numit “monetizare” intra si articolele platite. Articole pe care le scrii la cererea unor companii, persoane, despre serviciile sau produsele acestora in schimbul unei sume de bani.

Sa vedem de ce in ultima perioada, aceasta modalitate de suplimentare a veniturilor a devenit foarte folosita in mediul online.

Ce este un articol platit?

Un articol platit este un articol normal la care tu lucrezi ca si la celelalte articole, doar ca vine cu anumite aspecte in crearea acestuia.

Articolul contine imagini descriptive, material video sau specificatii ale unui produs sau serviciu, cu scopul informarii cititorilor tai.

Articolul poate fi scris de catre tine ca si creator de continut, sau persoana care doreste sa promoveze un anume produs, companie, servicii.

Persoanele care doresc sa creasca organic, ceea ce este si recomandat si pentru ca resursele financiare le permite promovarea, pot apela la tine pentru a le promova afacerea in schimbul unei sume de bani.

Despre costuri, complexitatea postarilor si numarul acestora, sunt criterii pe care le stabilesti cu “angajatorul”.

Articolele platite sunt tot mai des intalnite pe mai toate platformele de socializare si au ca scop promovarea produselor sau serviciilor.

Companiilor le este mult mai usor sa creasca atunci cand se afiseaza de cat mai multe ori in mediul online si, mai ales, cand le sunt promovate serviciile de catre persoane influente in online.

Impactul asupra “cititorului este direct, de incredere si poate duce la achizitionarea de servicii sau produse.

money

Cum pot ajunge sa scriu articole platite?

Principalul criteriu pentru a fi solicitat de o companie sa compui un articol pentru acestia, este sa fii popular.

Ai nevoie de un blog de succes, prezent si activ in online iar impactul tau asupra cititorilor tai sa fie unul pozitiv si antrenant.

Nu intotdeauna un blog de succes iti garanteaza ca vei fi solicitat. Daca ai concurenta mare in nisa blog-ului tau este si mai putin probabil.

Ce sume de bani pot cere pentru un articol?

Greu de precizat, din cauza multitudinii de factori, precum:

  • popularitatea blogului tau
  • daca este in limba engleza, romana sau in alte limbi
  • nisa blogului tau
  • felul in care scrii
  • abilitati de negociere
  • design
  • audienta si numarul cititorilor tai zilnici
  • alti factori

Daca acest articol ti-a fost de ajutor, nu uita sa te abonezi, sa distribui sau sa lasi un comentariu la aceasta postare.